89

 • Prijevoz putnika u komfornom vozilu.
 • Vodič i vozač na raspolaganju tijekom izleta.
 • Vođena tura i upoznavanje s prirodnom i kulturnm baštinom.

Hiking Risnjak & Lokvarsko jezero

1 dan

czas trwania

Gorski kotar

Lokacija

12+

Godine

5/10

Aktivnosti

svibanj-listopad

Datumi

2-8

Grupa

 Zagreb - Veliki Risnjak  - Lokvarsko jezero - Špilja Lokvarka - Zagreb

Gdje se nalaze NP Risnjak i Lokvarsko jezero?

 • NP Risnjak i Lokvarsko jezero nalaze se u sjevero-zapadnom dijelu Gorskog kotara, u najšumovitijem dijelu Hrvatske, nedaleko od granice sa Slovenijom.
 • NP Risnjak sa svoja 63 kvadratna kilometra proteže se kroz neke od najljepših hrvatskih županija: Primorsko-goransku te Ličko-senjsku.
 

Zašto posjetiti NP Risnjak i Lokvarsko jezero?

 • Zato što je Lokvarsko jezero na visini od 770 mnv najviše jezero u cijeloj Hrvatskoj, a Risnjak je treći najstariji nacionalni park te jedan od najstarijih u cijeloj JI Europi.
 • Zato što vrh Risnjaka na visini od 1528 m pruža pogled na Jadransko more, Julijske Alpe i cijeli Gorski Kotar koji će zauvijek ostati u Vašem sjećanju i sigurno ćete ga htjeti još barem jednom u životu vidjeti.
 • Zato što je Risnjak, zbog svoje geografske izoliranosti, jedan od najslabije posjećenih nacionalnih parkova u Hrvatskoj, zahvaljujući čemu je očuvana priroda kakva je nekoć bila.
 • Zato što se na Lokvarskom jezeru mogu čuti neke od najboljih ribičkih priča, ali zasigurno i jedna istinita. Ona o najvećoj ulovljenoj kalifornijskoj pastrvi na svijetu dugoj 138 cm i teškoj čak 25,4 kg.

Što sve kriju NP Risnjak i Lokvarsko jezero?

 • NP Risnjak dom je jedinoj velikoj divljoj mački u Europi. Pogađate, risu po kojem je park dobio ime. Nažalost, u cijeloj Hrvatskoj danas živi manje od 60 jedinki, ali neke od njih svoj su dom pronašle upravo u Risnjaku.
 • S više od 1100 biljnih vrsta, 100 vrsta ptica, 90 vrsta leptira i više od 10 vrsta velikih sisavaca NP Risnjak pravi je raj za sve ljubitelje prirode.
 • Za vrijeme vrućih ljetnih dana NP Risnjak i Lokvarsko jezero nude pravo osviježenje i odmor od gradskih vrućina.
 • Za sve ljubitelje sportskog ribolova, Lokvarsko jezero krije bogat podvodni život, a neke od riba koje se u njemu našle svoj dom su: pastrve, štuke, šarani, klenovi, sunčanice i babuške.

RISNJAK & LOKVARSKO JEZERO – jednodnevni izlet

 • 08:00 – polazak prema Risnjaku
 • 10:00 – dolazak na početak staze i obilazak
 • 12:30 – polazak prema spilji Lokvarki
 • 13:00 – ulaz u spilju i obilazak
 • 14:00 – polazak prema Lokvarskom jezeru
 • 14:15 – dolazak na Lokvarsko jezero – slobodno vrijeme za šetnju oko jezera i ručak uz jezero
 • 17:00 – polazak prema Zagrebu (130 km)
 • 19:00 – povratak u Zagreb

Plan puta (Varira ovisno o tempu hodanja i uvjetima na stazi)

Nacionalni park Risnjak skriva raznoliku floru i faunu, uključujući biljne vrste kao što su jele, bukve, smreke i grab, te životinjske vrste poput vuka, risa, medvjeda i jelena. Osim toga, park se može pohvaliti šumama, rijekama, jezerima i planinskim vrhovima s kojih pucaju pogledi koji oduzimaju dah svakom posjetitelju. Sve to, čini ga izvrsnim mjestom za planinarenje, kampiranje i druge rekreativne aktivnosti na otvorenom.

Uz posjet nacionalnom parku, na našem izletu vidjet ćemo spilju Lokve koju krase brojni stalaktiti i stalagmiti, a za kraj će nas put odvesti na Lokvarsko jezero gdje je predviđeno vrijeme za kasniji ručak.

Nakon polaska iz Vašeg smještaja, planirani dolazak u NP Risnjak je u 10 sati. Od tamo ćemo se, kroz prekrasnu bujnu šumu, uputiti prema vrhu gdje ćemo imati određeno slobodno vrijeme za upijanje doživljaja. Svaki malo iskusniji planinar zna kako je nemoguće riječima opisati osjećaj kad se pred Vama otvaraju beskrajni horizonti. Stoga, umjesto da se trudimo riječima opisati što će Vas tamo dočekati, tračak pogleda možete provjeriti u našoj glaeriji. Nakon upijanja pogleda s 1528m, uputit ćemo se natrag na mjesto odakle smo krenuli i zaputiti se vozilom prema spilji Lokve.

U spilju ulazimo u 13 sati. Pećina, iako ne toliko velika kao neke druge u Hrvatskoj, svojom ljepotom i spiljskim krškim ukrasima očarat će svakog posjetitelja. Nakon obilaska pećine uz stručno vođenje, krenut ćemo prema Lokvarskom jezeru koje, iako umjetno, izgleda kao da se oduvijek nalazi na ovom mjestu. Uz Lokvarsko jezero predviđen je ručak, a nakon njega slobodno vrijeme za upijanje vitamina D ili za osvježenje u jezeru.

Povratak u Zagreb u kasnim poslijepodnevnim satima.

 

CIJENA TURE

Travanj, Svibanj, Listopad89€/osobi

Djeca 8-12 godina: 69 €/osobi

Lipanj – Rujan99€/osobi

Djeca 8-12 godina: 79 €/osobi


UKLJUČENO U CIJENU TURE

 • Prijevoz putnika u komfornom vozilu sa svim troškovima cestarina, parkinga i goriva
 • Vodič i vozač na raspolaganju tijekom cijelog izleta
 • Organizacija putovanja

NIJE UKLJUČENO U CIJENU TURE

 • Osobni troškovi (pića, hrana i sl.)
 • Ulaznice za NP Risnjak 6€  i ulaznica za spilju Lokvarka 11€

Zašto odabrati Explorer.hr ?

Odgovor: Dosta ti je gradskih gužvi, užurbanog života, cjelodnevnog sjedenja za računalom? Želiš na zanimljiv i aktivan način odmoriti ali nemaš vremena organizirati svoj odmor? Ne brini, Explorer.hr ima rješenje! Pobrinut ćemo se da tvoj odmor bude nezaboravno iskustvo koje ćeš još dugo pamtiti . Zato spakiraj stvari i spremi se za avanturu.

Kako mogu rezervirati?

Odgovor: Ture možete rezervirati putem naše web stranice a za sve informacije nam se slobodno obratite putem e-maila ili telefonski.

Postoji li minimalna dob ?

Odgovor: Minimalna dob za ture je 12 godina uz pratnju roditelja.Za samostalno putovanja minimalna dob je 18 godina.

Koliko ljudi najviše može ići na ture?

Odgovor: Prijevoz na turama izvodi se pomoću putničkih kombi vozila kapaciteta 8+1. Ukoliko postoji veći interes za turu ,moguće je organizirati dva kombi vozila čime je maksimalni broj gostiju 16.

Koja vrsta prijevoza se koriste na turama ?

Odgovor: Prijevoz se izvodi pomoću putničkog kombija kapaciteta 8+1.

Tko su moji suputnici?

Odgovor: Rezervacijom osiguravate svoje mjesto na određenoj turi, ako putujete sami ili u paru pridružit će Vam se drugi suputnici s kojima dijelite prijevoz i objekt smještaja. Ukoliko želite privatnu turu slobodno nas kontaktirajte.

Imaju li vaše ture restrikcije ?

Odgovor: Aktivnosti na turama zahtijevaju srednju fizičku spremu stoga osobama slabijeg zdravlja, srčanim bolesnicima i osobama slabije pokretnosti ove ture ne preporučujemo.

Dobivam li povrat novca u slučaju lošeg vremena ?

Odgovor: U slučaju ekstremnih vremenskih uvjeta, izvanrednih okolnosti koje se nisu mogle predvidjeti ili izbjeći ili su se dogodile neposredno prije početka izleta, Organizator će odgoditi aktivnost. Kiša sama po sebi nije razlog za otkazivanje putovanja ili povrat uplaćenih sredstava. Planovi putovanja mogu se mijenjati ovisno o sposobnostima i željama grupe, vremenskim uvjetima. Nažalost loše vrijeme je uvijek mogućnost.

Jesu li sve aktivnosti na turama sigurne?

Odgovor: Sigurnost naših gostiju nam je na prvome mjestu! Svaka aktivnost se izvodi prema propisanim sigurnosnim pravilama i koristi se pouzdana i kvalitetna oprema za izvođenje istih.