1kn

test

1 dan

Trajanje:

1

Lokacija

1+

Godine

1/10

Aktivnosti

ožujak-ožujak

Datumi

1

Grupa

1. Dan-Planinarenje

Nakon polaska iz Zagreba s kraćim zaustavljanjem put nas u Nacionalni park Risnjak. Naša prva avantura je uspon na Veliki Risnjak koji se bjelinom svojih stijena, dominantno se izdignuo nad zelenilom goranskih šuma. Pogled s vrha ostavlja posjetitelja bez daha. Otvoren je na sve strane i jednako lijep u svim smjerovima. Ovi prekrasni vidici koji se pružaju s 1528 m nadmorske visine na Kvarnerski zaljev, Istru i Julijske Alpe u susjednu Sloveniju, ostat će trajno u sjećanju svakog posjetitelja.

Nakon silaska s planine slijedi odmor na Lokvarskom jezeru te večera u obližnjem restoranu gdje ćete imati prilike isprobati Goranske specijalitete.

2. Dan-Quad safari

Nakon goranskog doručka krećemo prema izvoru Kupe koji je definitivno prvorazredan hidrološki i pejzažni fenomen, a zbog ljepote i divljine prirode na posjetitelja ostavlja snažan dojam koji se dugo pamti. Sam izvor nalazi se unutar granica Nacionalnoga parka Risnjak i smješten je ispod stotinu metara visokih vertikalnih stijena. Vrijeme je povećati dozu adrenalina, quadovi nas čekaju spremni a na nama je da istražimo šume i prekrasne poglede Gorskog kotara. Nakon cjelodnevne avanture slijedi večera i odmor za novi dan i novu avanturu.

3. Dan-Rafting

Nakon doručka nastavljamo naš put na rijeci Kupi ali ovoga puta sjedamo u kajake i veslamo u nove avanture. Rafting safari traje tri sata na dionici dugoj 7-10 km s nekoliko brzaka.Prvi dio ture je nešto mirniji ,imati čete vremena savladati tehnike veslanja.Odmaramo na polovici puta gdje ćete imati priliku osvježiti se,skakati s litica ili zaplivati.Završni dio je malo intenzivniji s više brzaca. Nakon raftinga slijedi obilan Goranski ručak.Popodne je rezervirano za posjet  spilje Lokvarka. Spilja ima 6 etaža od kojih su prve 4 otvorene za posjetitelje. Duljina zasad otkrivenog dijela spilje iznosi 1179 metara, a dubina 275 metara. Temperatura unutar spilje kreće se u rasponu od 7 do 9 stupnjeva.Ostatak dana odmaramo i punimo baterije za novi dan.

4. Dan-E-bike tura

Električnim biciklima krećemo iz Skrada prema Zelenom viru i Vražjem prolazu. Za Vražji prolaz mnogi kažu da je jedan od najljepših kanjona u našoj zemlji. Kroz uski kanjon probija se potok Jasle koji je tisućama godina izjedao kamen da bi napravio ovaj prolaz nad njim su na metalnim nosačima usječenim u stijenu napravljeni mostići i stepenice kojima se prolazi do kraju Vražjeg prolaza gdje se nalazi još jedna posebnost ovog atraktivnog izletišta – spilja Muževa hižica.Puni novih doživljaja biciklima se vraćamo prema Skradu te slijedi goranski ručak.

Siti, sretni i zadovoljni vraćamo se u Zagreb u večernjim satima.

Smještaj

https://runolist-crnilug.com/

Kuće za odmor “Runolist” čekaju na Vas koji ste željni odmora u zelenilu Gorskog kotara, u miru i tišini goranskih šuma.

Kuće Ana i Eva  smještene su na samom ulazu u NP Risnjak, na prekrasnom proplanku.

http://www.sobol.hr/

 • Kuća za odmor u autohtonoj goranskoj arhitekturi i goranskom ambijentu površine cca. 200m2.
 • Kapacitet smještaja 9 osoba.
 • U suterenu nalazi se kuhinja, blagavaona, veliki dnevni boravak sa kaminom, vinoteka i wc.
 • Na prvom katu nalaze se dvije dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem – svaka površine cca. 22 m2 od kojih svaka soba ima svoju kupaonicu.
 • U potkrovlju se nalazi 3.soba sa kupaonicom (hidromasažna kada za 2 osobe)
 • Terasa sa kaminom – natkriveni i otvoreni dio terase sa sjedećom garniturom.

Prehrana

Pobrinuli smo se i  da na našim turama ne ostanete gladni! Obilnim tradicionalnim Goranskim doručkom napunit ćemo se energijom za nadolazeći dan pun avanture.

Naš kombi je opremljen s malenom kuhinjom koja nam savršeno služi za pripremu međuobroka na našim izletima tijekom dana.

Na kraju dana ovisno o trajanju aktivnosti slijedi tradicionalni Goranski ručak /večera  (Goranski valjak/Gulaš od divljači..) te naravno desert.

Dodatne informacije

Polasci za ture Explore Gorski kotar 

1. 6.5. 2021.

2. 3.6. 2021.

3. 1.7.2021.

4. 29.7. 2021.

5. 26.8. 2021.

Gdje: Zagreb, Arena centar, parkiralište kod glavnog ulaza. Vidi kartu: https://bit.ly/2kDC6yR
Polazak: Četvrtak  u 08:00 sati Povratak:Nedjelja oko 20:00-22:00 Kako: Putničkim kombijem s 8+1mjesta.

Dodatna mogućnost uz nadoplatu: Polazak sa  zagrebačkog Aerodroma Franjo Tuđman ili ograđeni parking za vaše vozilo u Zaprešiću.

Ako želite privatnu turu  ili imate posebne želje i zahtjeve za vaše putovanje , slobodno nas kontaktirajte.

Cijena: 3400 kn po osobi

Uključeno:  

 • Prijevoz kombi vozilom (8+1,wifi ,AC)
 • Voditelj putovanja
 • Putno osiguranje
 • 3x noćenja
 • 3x doručka
 • 4x večere
 • Ulaznica za Nacionalni park Risnjak
 • Ulaznica za Šplilju Lokvarku
 • Osvježavajuća pića,međuobroci

Nije uključeno:

 • Konzumacija pića u restoranu
 • Osiguranje u slučaju otkaza putovanja
 • Quad Safari G kotar (300kn)
 • Rafting Safari Kupa (300kn)
 • E-bike Tura Vražji prolaz (150kn)

Popusti:

Za rezervaciju 4 mjesta na turi nudimo popust od : 10% po osobi

Za rezervaciju 6 mjesta na turi nudimo popust od : 15% po osobi

Za rezervaciju 8 mjesta na turi nudimo popust od : 20 % po osobi

Ako želite privatnu turu  ili imate posebne želje i zahtjeve za vaše putovanje ,slobodno nas kontaktirajte.

Rado ćemo Vam pomoći. Za dodatne popuste pratite naše društvene mreže.

 

Zašto odabrati Explorer.hr ?

Answer: Dosta ti je gradskih gužvi,užurbanog života,cjelodnevnog sjedenja za računalom,želiš na zanimljiv i aktivan način odmoriti ali nemaš vremena organizirati svoj odmor? Ne brini , Explorer.hr ima rješenje! Pobrinut ćemo se da tvoj odmor bude nezaboravno iskustvo koje ćeš još dugo pamtiti . Zato spakiraj stvari i spremi se za avanturu.

Kako mogu rezervirati?

Answer: Ture možete rezervirati putem naše web stranice a za sve informacije nam se slobodno obratite putem e-maila ili telefonski.

Postoji li minimalna dob ?

Answer: Minimalna dob za ture je 12 godina uz pratnju roditelja.Za samostalno putovanja minimalna dob je 18 godina.

U čemu je najprikladnije ponijeti prtljagu ?

Answer: Zbog praktičnosti prijevoza preporučuje se prtljagu pakirati u torbe, izbjegavati kovčege .Svakako ponijeti i dodatni ruksak za izlete.

Koliko ljudi najviše može ići na ture?

Answer: Prijevoz na turama izvodi se pomoću putničkih kombi vozila kapaciteta 8+1. Ukoliko postoji veći interes za turu ,moguće je organizirati dva kombi vozila čime je maksimalni broj gostiju 16.

Koja vrsta prijevoza se koriste na turama ?

Answer: Prijevoz se izvodi pomoću putničkog kombija kapaciteta 8+1.

Tko su moji suputnici?

Answer: Rezervacijom osiguravate svoje mjesto na određenoj turi, ako putujete sami ili u paru pridružit će Vam se drugi suputnici s kojima dijelite prijevoz i objekt smještaja. Ukoliko želite privatnu turu slobodno nas kontaktirajte.

Putujem sam ,hoću li morati platiti dodatno?

Answer: Ako Vam odgovara dijeljenje sobe s ostalim suputnicima ne morate. Želite li zasebnu sobu morat ćete nadoplatiti.

Imaju li vaše ture restrikcije ?

Answer: Aktivnosti na turama zahtijevaju srednju fizičku spremu stoga osobama slabijeg zdravlja i loše pokretnosti ove ture ne preporučujemo.

Što ako ne uplatim polog u zadanom roku ?

Answer: Ukoliko ne uplatite polog u roku od dva radna dana nakon rezervacije ista se otkazuje i smatrat će se da ste odustali od putovanja.

Dobivam li povrat novca u slučaju lošeg vremena ?

Answer: U slučaju ekstremnih vremenskih uvjeta, izvanrednih okolnosti koje se nisu mogle predvidjeti ili izbjeći ili su se dogodile neposredno prije početka izleta, Organizator će odgoditi aktivnost. Kiša sama po sebi nije razlog za otkazivanje putovanja ili povrat uplaćenih sredstava. Planovi putovanja mogu se mijenjati ovisno o sposobnostima i željama grupe, vremenskim uvjetima. Nažalost loše vrijeme je uvijek mogućnost.

Jesu li sve aktivnosti na turama sigurne?

Answer: Sigurnost naših gostiju nam je na prvome mjestu! Svaka aktivnost se izvodi prema propisanim sigurnosnim pravilama i koristi se pouzdana i kvalitetna oprema za izvođenje istih.